Сера Кутлубеј – една од најталентираните млади турски актерки (Фото) - Tvserijali - Soprevod

Сера Кутлубеј – една од најталентираните млади турски актерки (Фото)

Една од забележливите актерки на помладата генерација е Сера Кутлубеј. Еве пет интересни факти за оваа млада актерка.

Сера Кутлубеј полека ги освојува срцата на гледачите на турските ТВ серии. Затоа ви пренесуваме кратка приказна за пет факти кои можеби не ги знаете за оваа актерка. Да почнеме по редослед:

Уште како дете, Сера се заљубила во киното и била среќна што учествувала во театарски претстави. Никој од нејзиното семејство не се сомневаше кога се запиша на Универзитетот Галиќ – отсек театар. Заедно со нејзиното високо образование, таа го усоврши актерството на Академијата за комуникации Башкинт.

Поради својот атрактивен изглед, Сера Кутлубеј имаше многу понуди од светот на манекенството. Кариерата ја започна како модел, но многу брзо доби понуди за ТВ серии. Како и повеќето млади актерки, таа помина долг пат, од помали улоги до сè поважни.

Кутлубеј стана препознатлива по улогата во серијата Залим Истанбул во која го толкуваше ликот на Џемре Јилмаз, а серијата беше забележана и во Турција и во странство. Потоа одлично се снајде во серијата Hercai, а после тоа забележа уште еден успех преку ликот на Дамле во серијата Iyilik / Dobrota. Во оваа серија тој игра донекаде негативен лик, што само покажува дека може добро да се снајде во различни улоги.

Сера сака животни, има куче и мачка. Тој одржува добар физички изглед тренирајќи и редовно спортува.
Младата актерка е многу внимателна при изборот на улогите и целосно му се предава на ликот што го толкува. Според многу експерти кои следат турски серии, Сера има големи шанси да стане голема ѕвезда со малку среќа и успешен проект во кој таа би ја играла главната улога.

Што мислите за оваа талентирана турска актерка? Пишете ни во коментари.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *