Турската актерка Рабија Сојтурк и пет факти за неа - Tvserijali - Soprevod

Турската актерка Рабија Сојтурк и пет факти за неа

Меѓу младите талентирани актерки во Турција се издвојува Рабија Сојтурк. Ви пренесуваме пет факти кои можеби не сте ги знаеле за неа.

Рабија Сојтурк има се повеќе обожаватели и медиумскиот интерес за неа се зголемува откако почна да глуми во ТВ серијата Дуј Бени / Чуј ме. Ви претставуваме пет интересни факти за оваа млада актерка.

1. Рабија е родена во Истанбул, а нејзиното семејство е од Трабзон. Нејзините родители работеа многу и напорно, па практично баба и дедо ѝ ја воспитуваа. Сепак, љубовта не и недостигала, па како што истакнала, пораснала во многу пријатна, пријателска и прекрасна средина.

2. Сојтурк е пријавена медицинска сестра. Дипломирала на училиштето за медицински сестри на Медицинскиот колеџ. Покрај тоа, студира архитектура на Универзитетот Арел во Истанбул.

3. Рабија на почетокот не сакала да стане актерка, но со текот на времето се заинтересирала за театар и посетувала часови по глума во културниот центар Садри Алисик.

4. Првата улога ја имаше во серијата Сахсијет на Ај Јапим, каде Кансу Дере и Халук Биглинер ги играа главните улоги. После тоа глумеше во серијата Гулери и Беним Адим Мелек каде го привлече вниманието на себе.

5. Пошироката публика потоа ја забележа во серијата Alparslan Buyuk Selcuklu каде го толкуваше ликот по име Карача. После тоа доби понуда за главната женска улога во серијата Duy Beni / Čuj me и донесе добра одлука кога ја прифати. Со малку среќа и добри проекти Рабија Сојтурк може да стане нова ѕвезда на турските ТВ серии.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *