Многу добар почеток на новата турска серија Yurek Cikmazi / Скршено срце - Tvserijali - Soprevod

Многу добар почеток на новата турска серија Yurek Cikmazi / Скршено срце

Синоќа премиерно беше прикажана нова турска телевизиска серија. Станува збор за проект наречен Јурек Чикмази / Скршено срце.

Новата серија Yurek Cikmazi / Slomljeno srce се емитува на каналот ТРТ 1. Почетокот беше многу добар, кога е во прашање самиот рејтинг. Во категоријата вкупен рејтинг, првата епизода постигна резултат од 3,76. Во категоријата АБ, бројката беше 3,29. Во ABC1, резултатот од гледаност беше 4,29. Кога ќе се земе предвид дека тоа е самиот почеток, овие резултати може да се класифицираат како многу добри, па дури и одлични.

За потсетување, главните улоги во серијата ги толкуваат Ирем Хелвачиоглу како адвокатка Зејнеп и Алп Навруз како Халил. Покрај нив, во серијата играат и Дилара Аксуек, Алп Акар, Месут Акуста, Ерхан Алпај, Ејлул Ерсоз, Ајца Бингол и други.

Следното е краток опис на заплетот на новата турска серија Јурек Чикмази / Скршено срце: Оваа драмска серија ќе ја раскаже приказната за едно семејство чии членови сфаќаат дека нивните животи драстично се менуваат по една трагедија. Џенет, која работи од мала и се подготвува за брак, се омажи за Јилмаз, во која се заљубила и како невеста доаѓа во Истанбул од нејзиното село. Како резултат на нивниот брак, кој траеше речиси четириесет години, тие имаат три деца. Бракот, кој започна „во добри и лоши времиња“, завршува со парализа и смрт на Сене. Зад себе остави три расплакани деца и сопруг.

Меѓутоа, писмото што се појавува по погребот ги превртува фактите во кои сите веруваат. Како што се испостави, писмото кое Сенет го напиша пред нејзината смрт го обвинува нејзиниот сопруг. Ова предизвикува поделба меѓу браќата и сестрите: Фериде, која секогаш безусловно го сака својот татко и стои покрај него, Бирсен, која е навикната да послуша сè за да не биде повредена, и Халил, кој долго време не застанал на страната на својот татко. време.

Како резултат на нејзиното истражување со текот на времето, адвокатката од Сенет успева да најде докази за да ја докаже точноста на ова тврдење. Всушност, тоа не е воопшто тешко, бидејќи Јилмаз е човек кој отсекогаш бил насилен не само кон сопругата, туку и кон своите деца. Иако ова е јавна тајна за сите наоколу, никој не се осмели да се спротивстави, но сите молчат, особено Сенет. Писмото што го остава пред да умре е доказ дека вистината е кристално јасна. Иако е болно за тројцата браќа и сестри да одлучат каде да застанат и да се вратат на нивната недовршена пресметка во минатото; со текот на времето решаваат да си ги залечат раните и почнуваат да се борат повторно да станат семејство. Во меѓувреме, меѓу Халил и Зејнеп, адвокатката која се занимава со случајот на неговата мајка, настанува голема љубов. Зејнеп ќе се бори и за Халил и за Џенет.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *