Ново зголемување за Ѓонул Даги, одличен рејтинг и за Кардеслерим - Tvserijali - Soprevod

Ново зголемување за Ѓонул Даги, одличен рејтинг и за Кардеслерим

Сабота е денот кога во Турција се емитуваат најмалку ТВ серии во споредба со другите денови. Сепак, двете серии кои се емитуваат во сабота навечер се исклучително добро гледани.

Во сабота се емитува серијата Ѓонул Даги која едноставно ги освојува срцата на гледачите во Турција. Се добива впечаток дека заплетот на овој проект е прилагоден на гледачите во таа земја, а проектот веќе постигнува импресивни бројки во третата сезона. Синоќа се емитуваше епизодата 8 од третата сезона која постигна одлична гледаност. Во вкупната категорија на рејтинг постигнат е резултат од 9,83, што е зголемување за 1,14 во однос на епизодата 7. Сериозно поместување. Во категоријата АБ бројката беше блиску до 10 или 9,96, што е за 0,10 повеќе од последната епизода. Во категоријата рејтинг ABC1 беше надмината бројката од 10, па таа изнесуваше 10,71, односно дури 1,31 повеќе од минатиот пат.

И по заминувањето на главната актерка од проектот, Ѓулсим Али, серијата Ѓонул Даги продолжува да бележи фантастични резултати кога е гледаноста во прашање. Нема сомнеж дека трендот на добри оценки на овој проект ќе продолжи и во иднина.

Одлична гледаност имаше и новата епизода од серијата Кардеслерим / Моја брачиа. Рејтингот на епизодата 8 од сезона 3 не се разликуваше многу од претходната. Во вкупната категорија таа бројка изнесува 7,86, што е зголемување за 0,35 во однос на епизодата што се емитуваше пред две саботи. Во категоријата АБ е забележан благ пад, од 0,39, па оценката е 4,56. Во категоријата ABC1, епизодата емитувана синоќа постигна резултат од 5,43, односно 0,47 помал од минатиот пат.

Затоа серијата Кардеслерим има стабилен рејтинг и лојални гледачи. Ова секако дополнително гарантира сигурна иднина за оваа турска ТВ серија.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *