Ферит завршува трагично, се ближи до финале серијата Yali Capkini?! ЛАГА! - Tvserijali - Soprevod

Ферит завршува трагично, се ближи до финале серијата Yali Capkini?! ЛАГА!

Турската ТВ серија Јали Чапкини е еден од најуспешните проекти во новата сезона, можеби и во цела година. Во меѓувреме се појавија информации кои се само плод на нечија имагинација.

Серијата Yali Capkini навистина се издвојува по квалитет и рејтинг. Во турската јавност и на социјалните мрежи се појави информација дека серијата наводно ќе има финале и дека ќе биде тажна, односно дека Ферит ќе си го одземе животот! Таа информација брзо беше демантирана. Како што пишува новинарот Сина Кологлу, кој се обидел од прва рака да добие информации од раководството на каналот и продуцентите, овие вести немаат никаква врска со вистината!

Засега не се зборува ниту причина да се зборува за финалето. Вистина е дека приказната во серијата Yali Capkini е заснована на вистинска приказна (и дека е многу веројатно вистинска приказна дека човек од вистинска приказна си го одзел животот) но крајот на серијата се уште не е напишан , така што може да биде сосема различно од она што всушност се случило, во реалниот живот.

Генерално, не се знае колку сезони ќе има серијата и каков ќе биде крајот. Сејран, Суна и Халис Ага дефинитивно ќе бидат во приказната до крајот, но заплетот сè уште се развива и пишува. Она што е сигурно е дека приказните и теориите кои се појавуваат за крајот на се попопуларната турска ТВ серија Јали Чапкини и насоката во која ќе се движи – немаат никаква врска со вистината.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *