Кој е Џемал од Игра на судбината ? Колку години има Џемал и од каде е? - Tvserijali - Soprevod

Кој е Џемал од Игра на судбината ? Колку години има Џемал и од каде е?


Познатиот актер Акин Акинозу му дава живот на улогата на „Џемал“, уште една главна улога во популарната ТВ серија „Игра на судбината“, во која главните улоги ги толкуваат Ојку Карајел, Сарп Апак и Мерич Арал. Животот на Акин Акинозу, кој беше на дневен ред на социјалните мрежи со улогата на „Џемал“, стана предмет на љубопитност. Еве ги деталите…

На социјалните мрежи многу се зборуваше за ликот на Џемал во серијата „Игра на судбината“ која секој петок го заземаше своето место на екраните на ТВ Стар. Џемал се заљубува во Асије веднаш штом ќе ја види. Токму кога го доби тоа што го сака, судбината го вовлекува во сосема други настани. Па, колку години има Акин Акинозу и од каде е?

КОЈ Е АКИН АКИНОЗУ, КОЛКУ ГОДИНИ И ОД КАДЕ Е?
Вистинското име на Акин Акинозу е Суреја Акин Акинозу. Роден е на 22 септември 1990 година во Анкара, Акин Акинозу го стекна своето образование на Универзитетот во Калифорнија, училиштата на фондацијата на колеџот ТЕД Анкара и колеџот Санта Моника. Своето образование го завршил во Лос Анџелес Општи Студии, УС Беркелеи за математика.

Акин Акинозу, по завршувањето на студиите за глума, се прослави со серијата Херџаи. Првото искуство на Акинозу на екранот беше со филмот Азраел, кој беше објавен во 2014 година.
Моментално ја толкува главната улога во серијата Тузак, серија што се емитуваа на TV8 во Турција…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *