Која е Асије од серијата Бегалка? Колку години има? Од каде е? - Tvserijali - Soprevod

Која е Асије од серијата Бегалка? Колку години има? Од каде е?

Ојку Гурман, кој го толкува ликот на Асије Калели во серијата Бегалка, стана една од најпопуларните ликови во серијата. Па, која е Асије? Која е Ојку Гурман? Подоле ќе читате сè за Асије од Бегалка


Популарната ТВ серија на ATV „Бегалка“ соборуваше рекорди на гледаност. Најомилениот лик од серијата несомнено е ликот на Асије Калели. Асије Калели, која е во брак со Мустафа Калели, привлекува внимание со своето искрено и мајчинско однесување.

Öykü Gürman е родена на 4 август 1982 година во Истанбул. Таа има брат близнак Берк Гурман. Музичкото образование го започнала на млада возраст. Ојку Гурман основното училиште го завршила во Приватното училиште Ефдал Ана, а средното училиште го завршила во гимназијата „Истек Вакфи Аџибадем“.

Своето образование го продолжила со полагање на испитите на Гимназијата за ликовни уметности Пера во 1997 година. Посетувала приватни часови по виолина кај Џихат Ашкин. Дипломирала на гимназијата за ликовни уметности Пера во 2001 година. Во тоа време, таа зема активни улоги на училишни концерти, и како виолинист и како солист. Во 2001 година, таа го освои првото место во Техничкиот музички државен конзерваториум и го продолжи своето музичко образование со часови по виолина и пеење.

Има одржано многу настапи како солист во различни фламенко ансамбли и училишни оркестри.
Во 2007 година, заедно со нејзиниот брат близнак, го отпеаја спотот на песната „Evlerinin Onu Boyali Direk“; Тие беа препознаени од милиони луѓе кога ги поставија видеата на YouTube.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *