Кој е Раџи од Игра на Судбината? - Tvserijali - Soprevod

Кој е Раџи од Игра на Судбината?


Кој е Каан Чакир? Каан Чакир е роден на 1 февруари 1977 година во Истанбул Бакиркој. Тој е втор син на семејство кое дошло од Гамилчине, Грција како имигранти. Посетувал основно училиште во основното училиште Јешилкој Хамдула Танриовен. Потоа, тој завршил средно училиште на Истек Фондацијата Билге Каан колеџот во 1995 година. Дипломирал на отсекот за театар на Државниот конзерваториум на Универзитетот во Истанбул во 1999 година, во кој се запишал во 1995 година.

Каан Чакир глумеше заедно со Санем Челик, Еџе Услу, Мустафа Алабора, Зерин Арбаш, Зија Куркут, Алије Узунатаган, Зехра Алптурк, Мехмет Али Алабора во серијата „Црн ангел“, чиешто сценарио го напишаа Нуран Деврес и Кубилај Зеренер помеѓу 1996 и 1999 година.

Во театарот Дормен започнал да работи во 1996 година.Во 1999 година заедно со Метин Акпинар, Јилдиз Кентер, Ешреф Колчак, Зеки Аласја, Шукран Гунгор, Халук Билгинер, Ајшеѓул Алдинч, Нилуфер Ачикалин, Ѓулер Октен, Сера Јилмаз, Севда Фердаг играше во филмот „Гуле Гуле“ во режија на Фарук Аксои и Зекти Октен.
Каан Чакир на 18 Август 2016 играше во првата епизода во тв серијата Бодрумска Приказна заедно со многу други познати актери како што се Алперен Дујмаз, Шевал Сам, Мурат Ајген и други познати актери.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *