Кој е Ајаз од Заробено Срце? Колку години има? Прочитајте ја неговата биографијата? - Tvserijali - Soprevod

Кој е Ајаз од Заробено Срце? Колку години има? Прочитајте ја неговата биографијата?


Алперен Дујмаз е роден на 3 ноември 1992 година во Анкара, турски актерк и модел. Во средношколските години бил заинтересиран за музика и манекенство. Студирал на Катедрата за театар на Државниот конзерваториум на Универзитетот Хаџетепе во Анкара. Тој започна да глуми во ТВ серијата Мали слатки лажговци. Кариерата ја продолжи со сериите Acı Aşk и Bodrum Masalı.

Тој стана познат особено со серијата Bodrum Masalı. Потоа, тој го играше ликот на Кутај во филмот Дирениш Каратај од 2018 година. Тој имаше краткотрајна врска со Бурџу Озберк. Тој исто така започна да го толкува ликот на „Емрах“ во ТВ серијата Чукур. Потоа се појави пред своите обожаватели со ликот на Керем во ТВ серијата Судир.
Дујмаз, кој има висина од 1,83 и тежина од 74 килограми започнал да се занимава со манекенство во Анкара откако добил понуда за да моделира. Во наредниот период учествува во многу реклами.

Алперен Дујмаз почна да биде препознаен пошироко со серијата Acı Aşk. Иако тоа е негов втор проект, Алперен Дујмаз прикажа многу успешен настап овде и го освои воодушевувањето и благодарноста кај сите.

Во 2016 година почна да игра улоги со силни имиња како Тимучин Есен, Шеввал Сам, Мурат Ајген, Хилми Џем Интепе, Дилан Чичек Дениз, Топрак Саглам во ТВ серијата Бодрум Масали, која почна да се емитува на екраните на Канал Д. Откако Алперен Дујмаз му даде живот на улогата на Атеш во Бодрум Масали, тој стана бараното лице на екраните.
Алперен Дујмаз го играше улогата на комесарот Емрах во Чукур, што беше сакано и гледано со голем интерес.
Алперен Дујмаз, го играше ликот на Керем во серијата „Судир“, во која беа имиња како Киванч Татлитуг, Елчин Сангу, Мелиса Асли Памук и други.

Моментално ние го гледаме во улогата на АЈАЗ во серијата Заробено срце која се емитува на тв Сител…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *