Кој е Мустафа Калели од Бегалка? Од каде е Синан Тузчу и колку години има? - Tvserijali - Soprevod

Кој е Мустафа Калели од Бегалка? Од каде е Синан Тузчу и колку години има?

Актерот од кино и ТВ серии Синан Тузчу е роден на 10 јули 1977 година. Иако Синан Тузчу е познат како актер, тој работел и како сценарист. Сите детали за Синан Тузчу, кој почна да се познава во ТВ серијата Ihlamurlar Altında, се во нашите вести… Кој е Синан Тузчу, од каде е?


Сите детали што сакате да ги знаете за Синан Тузчу, кој го игра ликот на Мустафа Калели, кој раководи со семејството Калели, е тврд, конзервативен, фиксен, одговорен човек кој е исклучително приврзан за своите вредности, можете да ги најдете во ТВ серија Бегалка која моментално се емитува на Сител. Кој е Мустафа Калели? Каде е роден, колку години има, висина, тежина,во кои ТВ серии и филмови играше…

Синан Тузчу е роден на 10 јули 1977 година во Газиантеп. Тој е од Газиантеп. Дипломирал на отсекот за театар на Државниот конзерваториум на Универзитетот Мимар Синан во 2004 година. Потоа заминал во Лондон и една година во театарот Аркола работел како сценски менаџер, електричар, лесен работник итн. работеше на работни места. Пред конзерваториумот, тој се појави на сцената како спореден актер во Државниот театар во Анкара. Во исто време, тој професионално работеше 5 години во уметничка работилница во Анкара.

Почна да биде познат по неговата ТВ серија Ihlamurlar Altında, која се емитуваше во 2006 година. Во 2007 година, тој му даде живот на ликот на Мустафа во 3-делната турско-американска копродукција The Treasure Of Uragit, која се емитуваше на ABC.

Во 2006 година, тој се ожени за Долунај Сојсерт, актерка како он, и се разведе на 22 јули 2016 година.
Тој ја игра улогата на Мустафа Калели во ТВ серијата Бегалка, која се емитува на сител, во режија на Осман Синав и Емре Кабакушак, а главните улоги ги толкуваат Ирем Хелваџиоглу и Улаш Туна Астепе. Синан Тузчу е висок 1,86 метри, 78 килограми.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *