Која е Мерџан од Бегалка? Колку години има, од каде е? - Tvserijali - Soprevod

Која е Мерџан од Бегалка? Колку години има, од каде е?

Која е Мерџан од Бегалка? Колку години има, од каде е?
Белфу Бениан успеа да привлече внимание со својата убавина и глума. За вас го составивме животот на Белфу Бениан, дипломирана на одделот за театар на Државниот конзерваториум на Универзитетот за ликовни уметности Мимар Синан.


Белфу Бениан успеа да привлече внимание со својата убавина и глума во ТВ серијата Бегалка…
Со својата платонска љубов кон Тахир, Белфу му даде живот на ликот на Мерџан му со кој ги освои срцата на гледачите во своето прво актерско искуство.
Подоле ќе дадеме одговори на сите ваши прашања за убавата актерка.

Родена на 5 септември 1995 година (25 години) и родена во Истанбул, убавата актерка Белфу Бениан дипломирала на одделот за театар на Државниот конзерваториум на Универзитетот Мимар Синан во 2016 година.

Белфу Бениан ги блеска театарските сали со својата убавина. Работи на стекнување искуство во театарски претстави во Анкара и Трабзон. Белфу Бениан, која не сподели многу информации за нејзиниот живот бидејќи е многу нова во ТВ сериите, сака да остане во индустријата за ТВ сериите и да ја подобри својата глума за да учествува во серија како главна жена. Убавата актерка Белфу Бениан играше улога во претставата наречена Котел на вештерки, која беше поставена на сцената на Државниот театар во Истанбул во 2018 година. Белфу Бениан става голем акцент на личниот развој. Белфу Бениан особено ги сака кучињата, го прифатил читањето како животна филозофија и сака да се занимава со спорт.

Белфу Бениан, којa го имаше своето прво сериозно искуство на екранот со давање живот на ликот на Мерџан во ТВ серијата „Бегалка“, успеа да стане едно од најљубопитните имиња во Турција со серија која ги сруши рекордите на рејтинг од уште првата епизода. Што успеа оваа убава девојка која има само 20-ти години да се смести во агендата на Турција? Белфу Бениан веќе го постигна ова со тоа што беше избрана за ТВ сериите на Бегалка. Затоа што Осман Синав не би доверил за џабе една од главните улоги на серијата на наивна девојка која досега не била во серија.

Дали убавата актерка има момче? Одговорот на прашањето се уште не го знаеме. Одговорот на прашањето дали пуши е да. Бојата на очите му е сина, а косата му е костенлива. Се качува на сцената во театрите во Трабзон и Анкара и се усовршува во актерството. Обожава да чита книги и да спортува, а познато е дека е љубител на животните.
Убавата актерка Белфу Бениан која е висока 165 сантиметри и тешка 57 килограми е Девица. Нејзиниот татко се вика Хакан Бениан.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *