Сафије од серијата Невиност раскажа за своите страшни моменти! - Tvserijali - Soprevod

Сафије од серијата Невиност раскажа за своите страшни моменти!

Познатата актерка Езги Мола изјави дека од музичарот Кемал Кахраман, со кој се појавила во реклама за паста за заби, шест години била предмет на малтретирање и закани. Убавата актерка сведочеше во тужбата што ја поднесе против Кахраман. Еве ги деталите…


Езги Мола, која последно беше на екранот со ТВ серијата „Невини станови“, поднесе тужба до судот бидејќи била малтретирана од Кемал Кахраман. Предметот, чие прво рочиште се одржа пред месец дена, беше отворено со казна затвор до 8 години за сторени кривични дела „нарушување на мирот и спокојството на луѓето“, „Сексуално вознемирување“ и „Закани“. Додека Езги Мола присуствуваше на рочиштето со својот адвокат, обвинетиот Кемал Кахраман не дојде.

Мола, кој даде изјава, изјави дека Кемал Кахраман, кој дошол на една нејзина драма во 2016 година, се претставил и и подарил цвеќе и оттогаш почнал да доаѓа и во другите нејзини претстави. Во својата изјава, познатата актерка рече: „Оваа личност дојде кај нас додека седев со пријател од истата театарска претстава на друг ден. Тој ми рече: „Сакам да разговарам со тебе“. Тој инсистираше на тоа дека сака да разговара приватно додека јас продолжив да се возам со такси со моите пријатели. Пријателите ме смирија и ме ставија во кола. Во меѓувреме, обвинетиот ми покажа агресивни ставови кревајќи го прстот одзади. За ова дело, всушност, на обвинетиот му беше судено и осудено“, рече таа.

Мола ги продолжи своите зборови: „Поминаа месеци. Повторно, на крајот од претставата, кога требаше да се качам во лифтот, зад мене се појави во темнина. Тој рече дека сака да седне и да разговара со мене. Затоа повикав обезбедување. Покажувајќи ја раката, тој ми се закани велејќи: „Ме отпушташ од работа, ќе биде многу лошо“. кажа.

Во судот кој ја објави привремената одлука, беше одлучено насилно да се донесе Кемал Кахраман и судот беше одложен за следниот термин.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *