Неслихан од Добрина и нејзиниот сопруг Бурак влегоа во Светската куќа со епска венчавка - Tvserijali - Soprevod

Неслихан од Добрина и нејзиниот сопруг Бурак влегоа во Светската куќа со епска венчавка

Актерката Хатиџе Шендил, една од блескавите ѕвезди на турскиот уметнички свет, го направи својот прв чекор во брак во недела на 17 мај 2015 година во Ортакој Номадс, и ги натера нејзините гости да ги искусат турските обичаи и традиции.


Ноќна на невестата, традиција која со векови се практикува во турските обичаи и традиции, има многу посебно значење и квалитет. Девојката што ќе се омажи Оваа последна вечер, која ќе ја помине со семејството, роднините и пријателите, од жена до жена, е церемонија која вообичаено се слави ден пред „Денот на невестата“, познат и како вистински ден на свадбата или свадба или свадбена церемонија.

Во традиционалните региони, „Денот на земањето на невестата“ е ден на силна тага бидејќи девојката ќе го напушти семејното огниште. Ноќта на Невестата е посебен настан кој сè уште го зачувува своето старо значење со својот традиционален карактер во региони каде традиционалната структура е интензивна. Ноќите на Невестата кои се одржуваат во големите градови променија одреден квалитет со прилагодување на условите во денот без да го изгубат своето традиционално значење и станаа само ден за забава.

По ноќта на Невестата, дојде време за свадбената трпеза и свадбената церемонија. Хатиџе Шендил која се прослави со својата убавина и успех, и актерот Бурак Сагјашар, се венчаа во петокот на 29 мај 2015 година во 19.30 часот во Beşiktaş Four Seasons Hotel Bosphorus. Свадбата, која беше затворена за печатот, беше домаќин на елитна група од приближно 500 гости.

Сведоци на свадбата на Шендил и Сагјашар беа познатиот актер Халит Ергенч, генералниот директор на ТВ Стар Омер Озгунер и продуцентката Ајше Медран. Среќата на парот ја споделија и нивните пријатели. Голем број гости од светот на уметноста, телевизијата, печатот и бизнисот не ги оставија невестата и младоженецот сами во нивните среќни денови.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *