Неслихан од Добрина: Се чувствував како да треба да почнам од почеток - Tvserijali - Soprevod

Неслихан од Добрина: Се чувствував како да треба да почнам од почеток

Актерката Хатиџе Шендил, која се прослави со проектите во кои неодамна учествуваше, рече: „И тоа што сум мајка ме промени. Чувствував дека морам да почнам од некаде без повеќе да одложувам; но промената во индустријата, ефектот на социјалните мрежи, моето приближување кон крајот на моите триесетти, создадоа нова идеја. „Мислев и чувствував дека она што го направив досега не беше со мене и морав да почнам од почеток.


Актерката Хатиџе Шендил зборуваше за својата животна филозофија, брак, кариера и љубопитност. Зборувајќи за магазинот „Маг“, Шендил рече: „Кога се вратив на мојата професија, со која паузирав извесно време откако станав мајка, појасно разбрав како растеше индустријата и одеднаш се промени“.

Познатата актерка своите зборови ги продолжи вака: „И тоа што сум мајка ме промени. Чувствував дека морам да почнам од некаде без дополнително одлагање; но промената во индустријата, ефектот на социјалните медиуми, моето приближување кон доцните триесетти, создадоа нова нова идеја. Мислев и чувствував како она што го направив досега да не е со мене и морав да почнам одново“.

„Што и да правиш, после одредена возраст те гледаат како да си „надвор“. А луѓето не знаат каде да ги стават женските актери на „четириесеттите“, како да се повлечени од младоста… Но од друга страна, со зрелоста во моите очи и чувствата со кои се хранам, јас сум уште пореална од порано.

Како Шендил и Бурак Сагјашар поминуваат време еден со друг, што прават? Познатата актерка на прашањето одговори вака: “Понекогаш не можеме да одвоиме време. На пример, се вратив дома од сетот и додека ги давав овие одговори доцна во ноќта, Бурак се уште работи во друга соба. Свесни сме за тешкотиите и предизвикувачките делови од нашата професија. Постоиме само еднаш во животот. Сè правевме со напорна работа и тоа е вистинско задоволство за нас“.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *