Дамла од серијата Добрина одговори на нашите прашања! (Интервју) - Tvserijali - Soprevod

Дамла од серијата Добрина одговори на нашите прашања! (Интервју)

Ако не бев дел од серијата, би била работа во која би сакала да бидам вклучена…


Добрина излезе на екранот со својата 9-та епизода минатата недела, а бидејќи возбудата не стивнуваше во првата сезона, се чини дека нема да застане и во оваа сезона, уште повеќе. Се сеќаваме дека бевте многу возбудени кога првпат го прочитавте сценариото на серијата. Има многу динамична, бескрајна приказна. Како се чувствувате што сте вклучени во ваков проект?
И да не бев во неа, дефинитивно ќе беше работа што ме интересира, па дури и сакам да се занимавам… Одлично е чувството гордо да ја презентираш својата работа, фала богу и публиката е задоволна и ние добиваме награда …

Добивте големо признание со својата глума во претходните епизоди. Вие буквално живеете некои сцени. Како се подготвувате за етапите?
Ви благодарам многу 🙂 Сакам да зборувам за една интересна приказна; Првиот ден кога го добив сценариото, избрав две песни за Дамла. Избирав една од двете песни според динамиката на сцената и се полнев со музика. Една од нив беше песната „Затвореник“ испеана од Озгур. Додека се подготвував за ликот, го слушав можеби стотици пати, па дури и го отворивме на снимање. Потоа видов дека Озгур беше на сетот и го играше терапевтот на Дамла. Тоа беше неверојатно убава случајност и можам да кажам дека уште повеќе ме воодушеви енергијата на оваа работа.

Дали сте една од оние актери кои сакаат да се гледаат на ТВ? 🙂
Не сакам да гледам во гужва, но на крајот од денот треба да гледам за да видам како се одвиваат работите и да се мерам секој пат. Имам голем ентузијазам за „Добрината“ особено. Со љубопитност ја следам целата работа, не само моите сцени, секој петок на сетот ги замарам сите велејќи: „Ајде, да ја фатиме серијата“. 🙂

Всушност, вие сте во врска со оженет маж во серијата. Дали наиде на лоши реакции или добивте повеќе пофалби за вашата глума?
Отпрвин мислев дека ќе има многу реакции, одвреме-навреме добива, но интересно е тоа што на публиката многу и се допадна Дамла. Мислам дека тоа е затоа што ликот е навистина добро напишан и уживам да ја играм Дамла…
Ликот Дамла што го игравте претходно го опишавте како „болен“. Дамла да беше пред тебе, што би ѝ рекла?
Би ти препорачала да ја знаеш сопствената вредност…
Во друго интервју спомнавте дека глумата била детски сон. Се сеќавате ли на вашата прва актерска понуда? Можете ли да ни кажете за чувствата што ги доживеавте во тоа време?

Бев толку возбудена, бев мало девојче кое трепереше пред камера…
Пред околу 4 месеци ја објавивте вашата книга Сонот на Плутон. Можете ли да ни кажете малку за тоа?
Во книгата всушност го гледаме светот и љубовта низ очите на болен сликар… Можеме да кажеме дека тоа е љубовна приказна каде со Вера разговараме за концепти како љубов, живот, уметност и политика…
Дали планирате да објавувате нови книги во иднина?
Постојано пишував, уште од мала раката ми одеше кон пенкалото. Ова мора да биде мојот начин на медитација; И оваа приказна не ја започнав како книга, таа тече сама по себе и најде начин. На крајот на денот, кога го прочитаа моето семејство и неколку пријатели, почнав да се среќавам со издавачките куќи на нивно инсистирање. Секако дека ќе продолжам повторно да пишувам, но ништо не ми е јасно за во иднина.
По завршувањето на сезоната на Добрина, имавте можност да се одморите, а ние со восхит ги следевме вашите празнични фотографии. 🙂 Што направи, дали се чувствуваш одморена?
Зад себе оставив многу убав одмор; Прекрасно си поминав со семејството, пријателите и себеси. На крајот на денот можам да кажам дека ми недостигаше работата и се вратив од одмор. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *