Која е Ајшегул од серијата Децата од Домот? Животот и биографијата на Бурчу Озберк! (ФОТО) - Tvserijali - Soprevod

Која е Ајшегул од серијата Децата од Домот? Животот и биографијата на Бурчу Озберк! (ФОТО)

Бурџу Озберк, која се најде на агендата на магазинот со своите споделувања и објаснувања на социјалните мрежи, стана предмет на љубопитност на читателите. Еве кои се прашањата за кои се интересираат за Бурџу Озберк. Животот и биографијата на Бурчу Озберк. Која е Бурку Озберк?


Бурку Озберк, која често се наоѓа на агендата на магазинот и привлекува внимание со изјавите на социјалните мрежи, стана предмет на љубопитност. Еве ги деталите за Бурџу Озберк, нејзиниот живот и биографијата…

КОЈА Е БУРЏУ ОЗБЕРК?
Родена: 12 декември 1989 година
Колку години: 33 години
Од: Ескишехир


Озберк, која дипломирал на Одделот за театар на Државниот конзерваториум на Универзитетот во Анкара, Хаџетепе, го имаше своето прво искуство на екранот во серијата Величествениот век во 2013 година и го играше ликот на Хуриџихан Султан во оваа серија.

Ликот на Назли Јилмаз во ТВ серијата Güneşin Kızları стана пресвртница во нејзината кариера. Учествуваше во претставите Marquis de Sade Quills ve Woyzeck во Практичната сцена на Ердал Бешикчиоглу. Играше во ТВ серијата Аслан Ајлем, која се емитуваше на ТРТ 1 во периодот од 2017 до 2018 година. Потоа го играше ликот на Туркан во филмот Дирениш Каратај. Подоцна играше во серијата Афили Ашк, која се емитуваше на Канал Д со Чаглар Ертугрул помеѓу 2019-2020 година. Со оваа серија ја освои наградата за најдобра женска улога во романтична комедија на наградите Златна пеперутка. Таа го играше ликот на Ајшеѓул во ТВ серијата Децата од домот, која започна на FOX во октомври 2020 година и моментално се емитува на Сител. Од 2021 година, таа ја игра главната улога како Есра во серијата Ашк Мантик Интикам.

Бурџу Озберк е родена на 12 декември 1989 година во Ескишехир. Бурџу Озберк има 33 години. Инстаграм профилот на Burcu Özberk го има корисничкото име „burcuozberk“ и има 8 милиони следбеници.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *