Кој е Казим, таткото на Сејран од серијата Женкар? Кој е Казим Баба, колку години има и од каде е? - Tvserijali - Soprevod

Кој е Казим, таткото на Сејран од серијата Женкар? Кој е Казим Баба, колку години има и од каде е?

Серијата Женкар која е на екранот секој ден од 21.30ч и се гледа со големо воодушевување. Во серијата се истражува животот на Дирен Полатогулари, Казим, кој му даде живот на таткото на Суна и на Сејран. Па кој е Казим, таткото на Сејран? Кој е Дирен Полатогулари, колку години има и од каде е? Еве ги деталите…


Серијата Женкар, адаптирана од вистинска приказна, заклучува милиони на екранот во петок навечер во Турција. Серијата, која беше гледана со воодушевување, и покрај краткото време допре до бројна публика и се искачи на врвот со гледаноста. За одбележување е и актерската екипа на серијата. Љубопитен е животот на Дирен Полатогулари, која го игра Казим, таткото на Суна и Сејран во „Женкар“. Па кој е Казим? …

Дирен Полатогулари е роден во Истанбул во 1980 година. Актерот студирал во уметничкиот центар Mujdat Gezen.
Учествувал во проекти како Долина на волците, Љубов и револуција, Скриени животи, Глас ја дели ноќта, На пат кон Ускудар, Ослободување последна станица, Карадаи, Син, Бегалец, Стара приказна, Шевкат Јеримдар, Банка на скриени срца , Малиот трговец.

Дирен Полатогулари, кој се прослави со ликот на Шефик, играше во ТВ серијата Шевкат Јеримдар, која се прикажуваше на ТВ Фокс, а конечно се појави пред публиката со ТВ серијата Црвена соба.
Актерот моментално игра улога во ТВ серијата „Женкар“ која се емитува на ТВ Стар.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *