Коjа е Саније Калели од хит серијата Бегалка? Колку години има и од каде е? - Tvserijali - Soprevod

Коjа е Саније Калели од хит серијата Бегалка? Колку години има и од каде е?

Нуршим Демир е државен театарски уметник која предизвикува восхит со своите изведби во ТВ сериите и филмовите што ги игра. Првпат се појави пред камера во 2005 година, а сега го игра ликот на Саније во Бегалка, популарната ТВ серија која ги сруши рекордите на гледаност на турските канали. Па, која е Нуршим Демир? Колку години има Нуршим Демир, од каде е? Животот на Нуршим Демир…


Мајката Саније е мајката на серијата која ги собори рекордите на рејтинг на АТВ Мајката на семејството Калели, Саније Калели се појавува како жена која ги сака своите деца и не мисли на никого освен на своите деца. Кој е Нуршим Демир, кој му даде живот на овој лик? Ви ги претставуваме сите детали за кои се прашувате во нашата статија. Еве ги информациите за Нуршим Демир.

Нуршим Демир е родена на 29 мај 1952 година (71 години) во Истанбул. Актерката е Близнак и е висока 168 сантиметри и тежина, 70 килограми.
Нуршим Демир дипломирала на театарскиот оддел на Државниот конзерваториум на Универзитетот Хаџетепе во Анкара. Нуршим Демир извесно време работела во Државниот театар во Истанбул. Продолжувајќи ја својата актерска кариера, која ја започна во 2005 година, актерката најпрвин ја започна својата актерска авантура со сериите „Ашка Сургун“, а потоа играше со ликот на „Битмејен Шарки“, „О Хајат Беним“ „Ебиде“ и „Но 309“. со ликот на „Исмет Бабаане“, учествуваше и во филмот „Белиот ангел“.

Нуршим Демир му дава живот на ликот на Саније Калели во популарната ТВ серија Бегалка, која ја преврте гледаноста откако првпат беше емитувана на ATV екраните во 2018 година. Меѓу другите улоги во серијата се познати имиња како Ирем Хелваџиоглу, Улаш Туна Астепе, Мехмет Али Нуроглу, Синан Тузку, Ојку Гурман.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *