Кој е Аднан од Ранети срца? Колку години има Аднан, од каде е? - Tvserijali - Soprevod

Кој е Аднан од Ранети срца? Колку години има Аднан, од каде е?

Актерите од серијата Ранети срца се интересни за нашите читатели. Ликот на Аднан во популарната ТВ серија привлече внимание. Махир Гунширај го игра ликот на Аднан во серијата Ранети срца, која се емитува на екраните на Сител секој работен ден. Еве го Инстаграмот на Махир Гунширај, информации за него и биографијата…
Махир Гунширај се приклучи на актерската екипа на серијата Ранети срца. Информациите за Махир Гунширај, кој му даде живот на Аднан, кој ќе биде извонреден лик во новите епизоди, се во нашите вести…


Кој е Аднан?
Некој кој цел живот го поминал работејќи, а откако се оженил со Азаде, го презел бизнисот и се засилил со своите нокти. Сега тој се обидува полека да им ги предаде работите на своите синови. Во негово време многу страдаше од љубомората на Азаде. Како што му беше досадно, бегаше кај другите. Има полиња со памук и пченица наследени од таткото на Азаде, има и фабрики за мебел што извезуваат во странство, а има и заеднички туризам и хотелски инвестиции со Хусеин.

Кој е Махир Гунширај?
Махир Гунширај, син на Орхан Гунширај, е роден на 10 август 1960 година во Истанбул. Дипломирал на Универзитетот Хачетепе, Факултет за ликовни уметности, Државен конзерваториум, отсек театар. Магистрирал на Универзитетот во Лидс, The Workshop Theatre, а своето владеење во уметноста го завршил на Универзитетот Мимар Синан, Факултетот за ликовни уметности, Катедрата за сценски и визуелни уметности.

Работејќи во Државниот театар Бурса, Државниот театар во Истанбул, Театарското студио, Театарот ан дер Рур (Германија), Театарот Ти и Театарот Ојуневи, уметникот учествуваше и во филмови и ТВ серии и го режираше видео филмот „Филм“ на Семјуел Бекет ( 1985).
Тој од 1987 година предава на различни универзитети и приватни образовни институции (приватни театри), а сè уште работи во Тијатро Ојуневи, чијшто е еден од основачите.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *