Кој е Мирза од серијата Ранети срца? Колку години има Бора Џенгиз, од каде е? - Tvserijali - Soprevod

Кој е Мирза од серијата Ранети срца? Колку години има Бора Џенгиз, од каде е?

Актерите од серијата Ранети Срца се интересни за гледачите. Вниманието го привлече ликот на Мирза во популарната ТВ серија. Бора Џенгиз го игра ликот на Мирза во серијата Ранети срца, која се емитува на екраните на Сител секој ден. Еве информации за Бора Џенгиз, инстаграм, истражување на биографијата…


Бора Џенгиз се приклучи на актерската екипа на серијата Ранети срца. Информациите за Бора Џенгиз, кој му дава живот на Мирза, кој ќе биде извонреден лик во новите епизоди, се во нашите вести…

Кој е Мирза од Ранети срца?
Ликот на Мирза мистериозно ќе се појави пред публиката и ќе има длабоко влијание врз животот на Ајше полн со тешкотии.
Бора Џенгиз има 30 години. Бора Џенгиз прво го привлече вниманието со ликот „Толга“, кој го толкуваше во телевизиската серија Пери Масали од 2008 година. Потоа, тој учествуваше во филмот со име Кисканмак, а потоа и во серијата наречени Маскенбал, Кавак Јелери, Туркан, Бебек Иши, Бодрум Масали.

Роден е на 9 декември 1990 година во Истанбул. Дипломирал на Гимназијата за ликовни уметности Пера. Дипломирала на Универзитетот Кадир Хас, отсек глума.
На 7 април 2014 година, тој го издаде својот албум „Gidene“ за љубителите на музиката. Тој има и песни наречени „Аркадаш“ и „Алдирма Ѓонул“

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *