Којa е Есма Хопали- Адвокатот на Нефес во серијата Бегалка? Колку години има, од каде е? - Tvserijali - Soprevod

Којa е Есма Хопали- Адвокатот на Нефес во серијата Бегалка? Колку години има, од каде е?

Дујгу Устунбаш, која своето прво актерско искуство го имаше пред екранот со улогата на адвокат во ТВ серијата Бегалка, е адвокат и во реалниот живот. Младата актерка и претходно била на театарските сцени. Па, колку години има Дујгу Устунбаш, од каде е?


Актерската екипа на Бегалка, чија продукција ја презеде филмската продукција Синеграф, која ги собори рекордите на рејтинг и со темата и со актерската екипа, е проследена со љубопитност. Една од нив е Дујгу Устунбаш која привлекува внимание со својата убавина и симпатии.Таа го игра ликот на Есма, адвокатката на серијата, која и во реалниот живот е адвокат. Кој е Дујгу Устунбаш, кој е сè уште нова во областа на актерството? Еве ги деталите за убавата актерка…

Родена во Анкара во 1990 година, убавата актерка Дујгу Устунбаш дипломирала на Правниот факултет на Универзитетот Чанкаја. Сепак, таа не зачекори во својата професионална кариера по дипломирањето, а потоа го продолжи своето образование на Катедрата за актерска игра на Државниот театар на Универзитетот Анадолу на Катедрата за глума, Факултетот за јазик, историја и географија. Претходно има настапувано во повеќе театарски претстави.

Убавата актерка своето прво важно актерско искуство го направи пред екранот со серијата Бегалка со ликот на Адвокатот Есма во режија и продукција на Осман Синав, со Улаш Туна Астепе, Ирем Хелваџиоглу, Мехмет Али Нуроглу и мајстори како Синан Тузку, Нуршим Демир, Ојку Гурман, Фатих Аксој и Џем Еџ. Дујгу Устунбаш претходно играше во театарски претстави наречени Курназ Ашкилар, Фиртина и Кајип Ел.
Покрај тоа, таа е верен навивач на Бешикташ, и е висока 1,69 см и има 57 кг.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *