Која е Мижган од серијата Горка Земја? Колку години има? - Tvserijali - Soprevod

Која е Мижган од серијата Горка Земја? Колку години има?

Мелике Ипек, која му даде живот на ликот на Мижган во ТВ серијата „Горка Земја“, е интерсна за гледачите. Кариерата на убавата актерка беше предмет на љубопитност кај следбениците на серијата. Па, која е Мелике Ипек Јалова, колку години има и од каде е?


Мелике Ипек Јалова продолжува да се појавува во печатот на магазинот одвреме-навреме. Стотици честитки стигнаа до успешната актерка која неодамна се омажи за Алтуг Ѓултан. Еве Која е Мелике Ипек Јалова?…

Убавата актерка, која е родена на 29 април 1984 година во Истанбул, е ќерка на име која извесен период ја извршуваше функцијата министер. По дипломирањето на Катедрата за меѓународни односи во Билкент, Јалова студирала меѓународни политики и кризен менаџмент на Универзитетот Ла Сапиенца во Рим и глумела Изабела од Кастилја во ТВ серијата Величествениот век. Продолжувајќи ја својата актерска кариера со ликот на Мујган во „Горка Земјра“,убавата актерка се омажи во 2019 година со Алтуг Ѓултан.

Мелике Ипек Јалова се омажи за продуцентот Алтуг Ѓултан
Мелике Ипек играла во неколку прекрасни тв серии како Карадаји, Величенствениот век, Хајат Шаркиси, Инсанлик сучу, и Горка Земја последно…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *