Дознајте повеќе за ликот на Кериман од серијата Траги од Минатото! Која е таа? Колку години има? - Tvserijali - Soprevod

Дознајте повеќе за ликот на Кериман од серијата Траги од Минатото! Која е таа? Колку години има?

Асуман е театарска актерка, кино актерка и актерка од сериите. Таа е висока 160 цм и има тежина од 73 кг. Родена е во 1959 година во Анкара. Асуман Бора дипломирала на театарскиот оддел на Универзитетот Хаџетепе.


Покрај нејзината театарска работа, Асуман Бора се појавува во различни филмови и ТВ серии како Езо Гелин од 2006 година, Унутма Бени, Дила Ханим, Мехметџик Кут’ул Амаре, Кирмизи Ода и последно Траги од минатото. Таа продолжува да учествува во нови проекти.

Таа играла во неколку филмови и серии:
Траги од Минатото (Keriman Tunç, Серија 2022)
Кирмизи Ода (Alya’nın Kaynanası, Серија 2020)
Мехметџик Кутлу Амаре (Серија 2019)
Сессиз Терапи (Ayşen, Филм 2018)
Сон Такла (Fadime, Филм 2015)
Сон Мектуп (Kerime, Филм 2015)
Дила Ханим (Gurbet, Серија 2012)
Унутма Бени (Adalet, Серија 2008)
Езо Гелин (Серија 2006)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *