Која е Џерен од новата серија Замка? Кое е нејзиното вистинско име? Колку години има Џерен? - Tvserijali - Soprevod

Која е Џерен од новата серија Замка? Кое е нејзиното вистинско име? Колку години има Џерен?

Замка е турска драмска телевизиска серија, копродукција на Фабрика Јапим и Ачун Медија, чија прва епизода беше објавена на 19 октомври 2022 година, во режија на Ајтач Чичек, а сценариото на Ејлем Канполат, Ајшенур Чок и Али Јорукоглу. Која е Џерен од Замка, кој ја игра таа улога? Колку години има Бенсу Сорал, од каде е? Која е Ceren Gümüşay од ТВ серијата Замка?


„Bensu Soral“ го игра ликот на Ceren Gümüşay во ТВ серијата Замка.
Бенсу Сорал Баш (родена на 23 март 1991 година; Инегол, Бурса) е турска актерка. Таа е сестра на Ханде Сорал, која исто така е актерка.

Таа е родена во Инегол, ќерка на производител на мебел и има братски близнак по име Бедирхан. Дипломирала во Анадолската гимназија Инегол Тургуталп. Моментално студира графика на Факултетот за ликовни уметности на Универзитетот Мармара. Почнала да глуми со поддршка на нејзината постара сестра Ханде Сорал. За прв пат почна да глуми со ТВ серијата Yol Ayrımı. Таа беше член на актерската екипа на ТВ серијата Виждан, која се емитуваше на Канал Д во периодот од 2013 до 2014 година. Подоцна ја играше Мирај, еден од главните ликови во младинската хумористична серија Бојну Букуклер, а во 2015 година го играше ликот на Асли Метинер во ТВ серијата Татли Кучук Јаланџилар. Учествуваше и во спотот за песната „Кадер“ на Мурат Далкилич. Подоцна, таа го играше ликот на Мелек, адвокатката на „Кебапчи Џелал“, која ја игра Четин Текиндор, во високо оценетата ТВ серија „Ичерде“, која се емитуваше на Шоу ТВ помеѓу 2016 и 2017 година. Во 2019 година, таа го играше ликот на Назли Нојан во филмот Организирај го Ишлер: Сазан Сармали.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *