Кој е Џемил од серијата Малите Сонца? Колку години има Џемил, кој е актерот кој го игра ликот на Џемил? Дознајте повеќе … - Tvserijali - Soprevod

Кој е Џемил од серијата Малите Сонца? Колку години има Џемил, кој е актерот кој го игра ликот на Џемил? Дознајте повеќе …

Интересни се актерите од ТВ серијата Малите Сонца. Ликот на Џемил остава свој белег на последните епизоди од популарната ТВ серија. Ликот на Џемил, кој го игра Наил Кирмизиѓул, привлече внимание со својот цврст став. Еве информации за Џемил во ТВ серијата Малите Сонца…


Актерите и ликовите од серијата Малите Сонца предизвикаа љубопитност кај гледачите. На дневен ред е глумата на Наил Кирмизиѓул и ликот кој го толкува во серијата која се емитува секоја вечер на Сител. Еве информации за Џемил…

Наил Кирмизиѓул е роден на 3 септември 1965 година во Газиантеп. Додека студирал на Универзитетот во Анкара, Факултетот за јазици, историја и географија, отсек театар, тој го напуштил пред да дипломира.
Пред да стане актер, Наил Кирмизиѓул работел во маркетинг на производите на една печатница.
Во 1999 година глумеше во филмот на Синан Четин „Пропаганда“ со Кемал Сунал, Метин Акпинар, Мелтем Чумбул, Рафет Ел Роман, Мерал Орхонсај.

Додека Наил Кирмизиѓул го играше ликот на комесарот Џем во ТВ серијата „Јилдир Ојкусу“, со Мемет Али Алабора (комесар Мемоли) и Мелтем Чумбул (Зејно) помеѓу 1999 и 2001 година; Играше со Ајтен Ѓокчер, Четин Текиндор, Сулејман Туран, Емре Кинај, Булент Шакрак.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *