Која е Мехвес од серијата Малите сонца? Колку години има? Ја знаеме и како Есма од хит серијата Херџаи!!! - Tvserijali - Soprevod

Која е Мехвес од серијата Малите сонца? Колку години има? Ја знаеме и како Есма од хит серијата Херџаи!!!

Родена во Анкара во 1964 година, Гунеш Хајат го завршила своето образование на Катедрата за државен конзерваториум на Универзитетот Хаџетепе. Успешната актерка Гунеш Хајат, која моментално има 59 години, е висока 1,64 см, тешка 70 килограми и е Близнак.


По дипломирањето, таа направи пробив во 2007 година со филмот Долина на волците, во кој за прв пат се појави пред камерите.
Учествувала и во многу продукции како што се Чаликушу, Масумлар, Сон Дестан, Ади Зехра, Ади Хикајеси, Лунарно затемнување, Кнот Салону. Успешната актерка го толкува ликот на Есма во ТВ серијата Херџаи, која се емитуваше на нашите тв канали.

Гунеш Хајат има син по име Дениз Гурзумар од режисерот Шакир Гурзумар, со кого некогаш беше во брак. Нејзиниот син Дениз Гурзумар е актер како неговата мајка, а исто така е текстописец и уметник на Рап музика.

2022 година – Маллите сонца (ТВ серија)
2022 година – Темна ноќ (Несибе) (филм)
2021 година – Црвена соба (Нериман Чалдиран) (ТВ серија)
2021 – Maraşlı (Хамиет) (ТВ серија)
2019 – Херџаи (Есма Демиралп) (ТВ серија)
2018 – Нејзиното име е Зехра (мајката на Зехра, Шермин Шимшек) (ТВ серија)
2017 година – Нејзиното име е легендарно (Кевсер) (ТВ серија)
2017 – Knot Hall (Füsun) (Motion Picture)
2016 година – Последна еп (Зехра) (ТВ серија)
2016 – Недопрена љубов (филм)
2013 – Врен (Гулмисал Калфа) (ТВ серија)
2012 – Алев Алев (тетка на Мурат) (ТВ серија)
2012 – Ти си мојот дом (Мелиха) (филм)
2011 – Затемнување на Месечината (Hayriye) (ТВ серија)
2009 – Невини (Ајнур) (ТВ серија)
2007 – Долината на волците (ТВ серија)
2006 – Ѓулпаре (Зејнеп Сезероглу) (ТВ серија)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *