Која е Гулџихан од Девојката од прозорецот и каква е нејзината болест? Колку години има Деврим Јакут? - Tvserijali - Soprevod

Која е Гулџихан од Девојката од прозорецот и каква е нејзината болест? Колку години има Деврим Јакут?

Популарната ТВ серија Девојката од прозорецот на Сител привлекува внимание со актерската екипа. Многу луѓе истражуваат кој е Деврим Јакут, која го толкува ликот на Гулџихан во ТВ серијата. Но, која е Деврим Јакут, Гулџихан од Девојката од прозорецот, во која ТВ серија глумеше, колку години има, колку е висока, која е нејзината адреса на Инстаграм?


Гулџихан е сопруга на Рафет Короглу. Додека била многу самоуверена и силна жена бидејќи била ќерка на голем племенски поглавар, во бракот со Рафет се претворила во пасивна жена, плашена од Рафет и морала да се бори со чувството на неуспех. Најскапоцениот е нејзиниот син Седат. Таа го одгледува Седат како бебе од роза уште од неговото детство, но сè уште се чувствува виновна затоа што на Рафет не му се допаѓал секогаш резултатот.

Дипломирала на театарскиот оддел DTCF на Универзитетот во Анкара во 1992 година. Прво студирала театарски теории, а потоа глумела на Театарскиот оддел на ДТЦФ. Таа се приклучи на персоналот на Државниот театар Адана како актер во 1994 година и работеше таму до 2003 година. Работела во театарската работилница Адана, која ја основала. Покрај актерството, таа работела и како продуцент и инструктор во оваа институција. Таа беше назначен во Државниот театар во Анкара во 2003 година.

Од 2005 година предава курсеви за основна глума на театарскиот оддел на Универзитетот во Анкара, DTCF. Таа беше заменик-директор на Државниот театар во Анкара во 2007 година и директор на Државниот театар во Анкара помеѓу 2007 и 2008 година. Во театарската сезона 2006-2007 година, таа учествуваше во театарот Ајса продукција како гостин актер со претставата Жената што го готви својот сопруг. Извесен период држела часови по глума на магистерската програма на Универзитетот Бахчешехир и на Академијата Дас Дас, а од Државните театри се пензионирала во 2016 година.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *