Која е Селен од серијата Девојката од прозорецот? Колку години има? Дознајте повеќе за овој лик! - Tvserijali - Soprevod

Која е Селен од серијата Девојката од прозорецот? Колку години има? Дознајте повеќе за овој лик!

Популарната ТВ серија Девојката од прозорецот на КАНАЛ Д привлекува внимание со актерската екипа. Многу луѓе го бараат идентитетот на Селма Ергеч, која го толкува ликот Селен во ТВ серијата Девојката од прозорецот. Но, која е Селма Ергеч, во која ТВ серија глумеше, колку години има, колку е висока, која е нејзината адреса на Инстаграм?


Селен е ќерка на Рафет Короглу. Таа е интелигентна, вредна, агилна жена. Таа е десна рака на Рафет на работа. Таа е слаткоречива. Таа го поминува својот живот затворајќи ги празнините на семејството Короглу и уредувајќи ги нивните односи со други луѓе и компании. Човечките односи на Селен се многу добри, дома нема никој со кој има проблеми. Таа е весела, насмеана жена и наоѓа нешто да се расположи и да гледа на поволната страна во сите околности.

Селма Ергеч, која ја игра Селен во ТВ серијата Девојката од прозорецот, е родена во 1978 година во Хам, Германија, како прво дете на татко Турчин и мајка Германка. Нејзиниот татко е турски лекар од Адана, а нејзината мајка е германска медицинска сестра. Додека студирала на медицински факултет во странство, во трета година дошла во Турција на пракса. Додека сакала да паузира шест месеци од образованието, го напуштила медицинското училиште бидејќи дознала дека бараат актер.

Таа е регистрирана како професионална манекенка која има место и на натпреварот наречен Best Model of Turkey. Таа се појави во видео клипот на песната Гидечек Јерим ми Вар на Емре Алтуг. Селма Ергеч ја започна својата актерска кариера со „Како ќе биде вака“, а потоа учествуваше во ТВ серии како Yarım Elma, Şöhret, Körfez Ateşi, Kırçın Kız. Таа го играше ликот „Дефне“ во ТВ серијата „Аси“. Водечката улога ја дели со Угур Полат во филмот „Sis ve Gece“ и со Мехмет Ѓунсур во филмот „Ses“. Таа три сезони ги играше ликот „Азизе“ во ТВ серијата „Калп Агрис“ адаптирана од роман на Халиде Едиб Адивар и Хатиџе Султан во ТВ серијата „Мухтешем јузјил“ три сезони. Успешната актерка се омажи за Кан Оз на 26 септември. 2015 година. Ќерката на парот, по име Јасмин, е родена на 8 април 2016 година. Актерката е висока 1,78.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *