Која е Нериман од Балканска Приказна? Колку години има Нериман, во која ТВ серија глумела? - Tvserijali - Soprevod

Која е Нериман од Балканска Приказна? Колку години има Нериман, во која ТВ серија глумела?

Озлем Туркад му дава живот на ликот на Нериман во новата серија на Сител Балканска приказна. Актерката, која дипломирала на конзерваториумот за уметнички центар Муџдат Гезен, работи во Градските театри во Истанбул. Која е Озлем Туркад? Колку години има Озлем Туркад, Нериман од Балканска приказна, во која ТВ серија глуми?


Озлем Туркад се среќава со публиката со ликот на Нериман во ТВ серијата Балканска приказна. Популарната актерка ги има наградите Бедија Мувахит и Садри Алишик. Па која е Озлем Туркад? Колку години има Озлем Туркад, Нериман од Балканска приказна, во која ТВ серија глуми?

Ајше Озлем Туркад (р. 10 август 1971 година; Истанбул) е турска театарска актерка, актерка во филмови и ТВ серии. Актерката, која е особено позната по својот лик Рукије во ТВ серијата Сексенлер и дипломирала на конзерваториумот за уметнички центар Муџдат Гезен, работи во Градските театри во Истанбул.
Играла во неколку интересни серии: Балканска приказна, Ев јапими, Сексенлер, Коџаман Аилем, Сики Достлар, Кахве Бахане, Ханелер, Увеј Ајле, Есир Калплер, Хавада Булут и Тадимиз Качмасин.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *