Која е Џана од Девојката од прозорецот? Колку години има Ханде Атаизи, од каде е? Еве го нејзиниот живот! - Tvserijali - Soprevod

Која е Џана од Девојката од прозорецот? Колку години има Ханде Атаизи, од каде е? Еве го нејзиниот живот!

Ханде Атаизи се појавува пред публиката со улогата на Џана во ТВ серијата Девојката од прозорецот. Актерката, кој своевремено го привлече вниманието на милиони со ТВ серијата Рухсар, учествуваше во многу ТВ серии, филмови и ТВ програми. Па, која е Ханде Атаизи која го Џана?


Успешната актерка Ханде Атаизи, која се врати на екраните со улогата на Џана, е меѓу бараните актерки за да се дознае за нејзиниот живот. Ханде Атаизи студирала на Театарскиот оддел на Државниот конзерваториум на Универзитетот во Истанбул. Еве го животот на Ханде Атаизи Деталите за животот на успешната актерка Ханде Атаизи, која се врати на екраните со улогата на Џана, се едни од најбараните.

Атаизи е родена на 2 септември 1973 година во Бурса. Дипломирала на Државниот конзерваториум на Универзитетот во Истанбул, отсек театар. Таа се прослави со филмот „Жени со мирис на свеќи“ во 1996 година и ја доби наградата „Златен портокал“ за најдобра актерка за нејзината актерска изведба во нејзиниот прв филм.
Ханде Атаизи учествуваше во многу ТВ серии, филмови и емисии со Џем Давран.

Актерката, која беше на агендата на списанието со различни настани, играше со Џихан Унал во театарската претстава Приватни животи. Извесен период го претставуваше Дест-и Издивач, кој се емитуваше на ТНТ. Во 2012 година, таа беше член на жирито на натпреварот наречен Benzemez Nobody Sana, кој се емитуваше на Стар.
Таа учествувала на над 30 проекти од 1993 година до 2021 каде го игра ликот на Џана…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *