Која е Елена од Балканска Приказна? Студирала во Скопје! Во која ТВ серија глумеше Сузан Акбелге? - Tvserijali - Soprevod

Која е Елена од Балканска Приказна? Студирала во Скопје! Во која ТВ серија глумеше Сузан Акбелге?

Внимание привлече ликот на Елена во ТВ серијата Балканска приказна која се емитува на Сител. Интересни се актерите и ликовите од популарната серија. Сузан Акбелге е во екипата на ТВ серијата Балканска приказна. Но, која е Сузан Акбелге?


Сузан Акбелге, која е родена во Лудвигсхафен, Германија, на 15 јуни 1974 година, своето образование го започнала во Истанбул, а во 1982 година одлучила да го продолжи образованието во Скопје.

Сузан Акбелге прво одделение учела во Истанбул, а другите одделенија во Скопје. По четири години студирање на Театарскиот отсек на Академијата за ликовни уметности во Скопје, пет години работи како асистент по сценски јазик на Театарската катедра на Академијата за ликовна уметност. Зборува македонски, англиски, германски и српски јазик.

Познатата актерка, која дипломирала на театарскиот оддел на Академијата за ликовни уметности, учествувала во успешни продукции како што се Збогум Румелија и Син Јаз Балкан 1912 година. Акбелге, е висока 1,65 и тешка 50 килограми, го игра ликот на Елена во ТВ серијата Балканска приказна.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *