Која е Билур од серијата Девојката од прозорецот? Мерве Полат ја глуми Билур! Колку години има Мерве Полат? - Tvserijali - Soprevod

Која е Билур од серијата Девојката од прозорецот? Мерве Полат ја глуми Билур! Колку години има Мерве Полат?

Популарната ТВ серија Девојката од прозорецот на Сител привлекува внимание со актерската екипа. Многу луѓе го бараат идентитетот на Мерве Полат, која го толкуваше ликот Билур во ТВ серијата. Но, која е Мерве Полат, ликот на Билур од Девојката од прозорецот, во која ТВ серија глумеше, колку години има, колку е висока, која е нејзината адреса на Инстаграм?


Таа е најдобрата пријателка на Налан. Причината поради која се блиски е затоа што се целосно спротивни едни на други. Налан се чувствува добро и удобно покрај Билур. За Билур, нема ништо невозможно во овој живот. Таа е слободоумна личност која лесно може да ги преиспита сите шаблони наметнати од светот. Секогаш многу се грижи за себе.

Мерве Полат е родена и израсната во Истанбул. Младата актерка е родена во 1990 година. Мерве Полат, која рече дека од мали нозе се интересирала за актерската професија, студирала историја на Универзитетот Мармара, а магистрирала на катедрата за филм и драма на Универзитетот Кадир Хас. Мерве Полат го толкува ликот на Билур во оваа серија.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *