Која е Донду од Девојката од прозорецот? Кое е вистинското име на Донду? Колку години има? - Tvserijali - Soprevod

Која е Донду од Девојката од прозорецот? Кое е вистинското име на Донду? Колку години има?

Популарната ТВ серија Девојка од Прозорецот на Сител привлекува внимание со актерската екипа. Многу луѓе го бараат идентитетот на Фери Бајџу Ѓулер, која го толкуваше ликот на Донду во ТВ серијата Девојката од прозорецот. Но, која е Фери Бајџу Ѓулер, во која ТВ серија глумеше, колку години има, колку е висока, која е нејзината адреса на Инстаграм?


Таа е единствената слугинка на замокот Короглу. Таа е од исто село со Ѓулџихан. Таа ја познава Ѓулџихан уште од млада девојка. Таа е весела, забавна, пријатна разговорна, забавна жена. Секогаш има одлучност за секоја ситуација и личност. Таа сака да озборува.

Кој е Фери Бајџу Ѓулер?
Фери Бајџу Ѓулер е родена во Истанбул во 1976 година. Своето образование го завршила на Театарскиот оддел на Универзитетот во Истанбул. Првото актерско искуство го има во 2012 година со ТВ серијата Aşkın Halleri; Учествуваше во ТВ сериите Altinsoylar, Çifte Saadet и Erkenci Kuş. Фери Ѓулер, која исто така ја продолжува својата театарска кариера, е продуцент и генерален уметнички директор на театарот Мамарт. Покрај тоа, последните претстави во кои учествувал се; Каде отидоа сите цвеќиња? И Тартуф.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *