Која е Гулсум од Балканска приказна? Колку години има, од каде е, во кои серии глуми? - Tvserijali - Soprevod

Која е Гулсум од Балканска приказна? Колку години има, од каде е, во кои серии глуми?

Балканска приказна е турска телевизиска серија. Главните улоги во серијата се играни од Ердал Озјагчилар, Озлем Туркад, Мерих Озтурк и Емре бег. Која е Гулсум, колку години има, од каде е, во кои серии глуми?
Гезде Чигачи (родена на 17 октомври 1991 година, Истанбул) е турска ТВ и филмска актерка.


Гезде Чигачи е родена на 17 октомври 1991 година во Истанбул. Студирала на Универзитетот Коџаели, Факултет за ликовни уметности, отсек глума. Учествувала во многу претстави. Во првите години на училиште, на настаните „Светскиот ден на театарот“ играше во претставата „Млади оди“, по сценарио на Кадир Акбулут, а во режија на Нермин Куртулуш. Чигачи, позната по нејзиниот интерес за музика уште од детството, кариерата ја продолжува со актерство.

Актерката која првото актерско искуство го имаше со ТВ серијата Kuzey Güney, ги воодушеви сите со својата изведба во серијата.
Во 2020 година се омажи за Тумер Ѓулумсерлер, во кој долго време беше вљубена. Двојката објави дека решиле да се разведат една година подоцна

Играла во многу турски серии:
2011–2012 : Muhteşem Yüzyıl : Elif Hatun : Show TV / Star TV
2011–2013 : Kuzey Güney : Demet : Kanal D
2013–2014 : Bugünün Saraylısı : Süreyya Ataman : atv
2014–2015 : Yılanların Öcü : Hatçe : Show TV
2016 : Kördüğüm : Gökçe Özer : FOX
2017 : Çember : Konuk Oyuncu : Star TV
2017 : Ateşböceği : Gül Gürkan : Star TV
2018 : Dudullu Postası : Gül : BluTV
2019 : Yüzleşme : Savcı Seda Belkıs : Kanal D
2019 : Bir Aile Hikayesi : Hülya Akdemir : FOX
2020–2021 : Sefirin Kızı : Ceylan : Star TV
2022– : Balkan Ninnisi : Gülsüm : TRT 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *