Која е Ајшен од Балканска приказна? Кој ја игра Ајшен? Во која ТВ серија глумеше Ајшен? - Tvserijali - Soprevod

Која е Ајшен од Балканска приказна? Кој ја игра Ајшен? Во која ТВ серија глумеше Ајшен?

Емине Халил го игра ликот на Ајшен во екипата на ТВ серијата Балканска приказна. Ликовите од популарната серија за кратко време привлекоа внимание. Но, во која ТВ серија глумеше Емине Халил?


Која е Емине Халил?
Емине Халил е актерка во театар, кино и ТВ серии. Емине Халил е родена на 17 ноември 1992 година. Нејзиниот хороскопски знак е Шкорпија. Успешната актерка Емине Халил, која претходно се појавуваше во продукции како Врба (Söğüt), Проблемот на Тина, Медна земја, му дава живот на ликот на Ајшен во ТВ серијата Балканска приказна.

Актерката живее во Скопје и работи во Турскиот театар во Скопје. Познатата актерка Емине Халил, која продолжува да ги споделува своите објави под името Емине халил на Инстаграм, има 4900 следбеници на овој медиум.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *