Тужба за турската серија Чукур! - Tvserijali - Soprevod

Тужба за турската серија Чукур!

Пензиониран полицаец, Селчук Олчај, поднесе тужба до турското обвинителство, барајќи отворање на случајот против авторот на серијата Чукур.
Олкеј верува дека серијата ги корумпира младите, поттикнува употреба на дрога и не го почитува турското судство. И покрај фактот дека серијата е далеку од реалноста, таа сепак има штетно влијание врз владините агенции и јавната безбедност во Турција, тврди Селчук. Особено го разгневи понижувањето на турската полиција и неговите поранешни колеги.

Покрената е кривична постапка против ТВ-каналот на кој серијата ја емитува и Ај Јапим. Постапката бара казна од пет до дванаесет години за одговорните лица. Тие се обвинети за „промовирање на нелегална дрога“ и „понижување на турскиот народ, држава, институции и владини агенции“.

Целиот случај најверојатно ќе го добие својот епилог на суд.

By: TV Exposed

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *