Хазал Каја и Али Атај – лубовна приказна - Tvserijali - Soprevod

Хазал Каја и Али Атај – лубовна приказна

Во пресрет на првиот роденден на Фикрет Али Атај, турскиот печат ја објави лубовната приказна на неговите родители.
Приказната во медиумите го покриваше животот на Али Атај уште пред да се сретне со Хазал. Неговиот прв брак со балерината Ебру Кансиз не беше успешен. Двојката тивко се разведе во април 2013 година по само едно судско рочиште. После тоа, медиумите пишуваа за лубовните врски на Али со Демет Евгар и Мелиса Биркан. Сепак, ниту една од овие наводни врски не прерасна во нешто посериозно.

Тука е и приказната за сопругата на Али. Хазал Каја имаше долга врска со фотографот Џахит Баха Барс. По него, таа беше во лубовна врска со Сарп Бозкурт. Се зборуваше за нејзините врски со Умут Курт и Џан Боном, но од нив не се роди голема лубов.

Но, Хазал има и заеднички пријатели и тие се сретнале неколку пати на официјални настани. Сепак, тие не се познаваа се до крајот на 2013 година. Серкан Кескин, нивниот заеднички пријател, одлучи да го претстави својот најдобар пријател Али на една девојка. Тој очигледно не згреши. Тоа беше Хазал Каја, а за нивната врска за првпат беше напишано во јануари 2014 година. Парот ја објави својата врска во 2016 година, кога присуствуваа заедно на свадбата на нивните пријатели.

Долго време актерката не сакаше да одлучи за следниот чекор, најмногу поради лошиот брак на нејзините родители. Поддршката на Али во тешки времиња, кога нејзината мајка беше болна, само потврди колку тој се грижи за Хазал. Каја сфати дека Али е вистинскиот човек за неа и реши да се омажи за него.

Венчавката се одржа на 6 февруари 2019 година, а на 18 ноември добија обновување. Роден е Фикрет Али Атај.

By: TV Exposed

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *