Публиката и додели голема награда на ТВ серијата Неверен, која доби казна од РТÜК! - Tvserijali - Soprevod

Публиката и додели голема награда на ТВ серијата Неверен, која доби казна од РТÜК!

Откриено е дека ТВ серијата Неверен, која беше емитувана на екранот на Канал Д минатата недела, беше казнета од Врховниот совет на Радио и Телевизија. Причината за оваа казна беше објавена како прикажување нормални вонбрачни врски и наоѓање примери кои можат негативно да влијаат на децата и младите.

Епизодата од серијата „Неверен“, која се појави на екранот откако беше казнета, за малку ќе добиеше голема награда од публиката … Серијата „Канал Д“, која со недели се натпреваруваше со Kuruluş Osman, го освои првото место од својот противник во вкупната група што претходно не успеа да ја постигне, и го оствари првото место во сите категории со многу добри рејтинг резултати.

Фактот дека Џансу Дере, КЏнер Чиндорук и Мелис Сезен беа во главните улоги на серијата се рефлектираше во табелата за рејтинг како доказ за нејзиниот голем успех. Публиката веќе ја даде преодната оценка за серијата, која исто така привлече големо внимание на социјалните мрежи и сподели илјадници пораки.

Али Ејубоглу, еден од колумнистите на Milliyet Cadde , напиша статија за ТВ серијата Неверен, која стана прва во сите категории откако беше казнета од РТК.

Али Ејубоглу подвлече дека серијата ја награди публиката во написот под наслов „Казната РТÜК е награда од публиката“.

Ејубоглу ја даде следната проценка во својата статија:

„Ќе речете:„ Која е ужасната противречност? Во право си. Во серијата, Волкан му рече на својата пријателка која ја праша „Избери една од двете жени“, „Ги сакам и двете. Зошто не треба да се сака истовремено две жени? “ Сите оние кои велат „Здраво RTÜK“ се членови на ова општество.

Има и такви кои без здив ги гледаа сцените на Асја како им се одмаздува на нејзините пријатели кои тоа го криеја за нејзиниот сопруг Волкан и неговата лубовничка Дерин и забранетата лубов и го направија ‘Неверниот’ број еден во рејтингот… Ова се двете лица на општеството и вистината на животот… “

https://televizyongazetesi.com/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *