Совршена шминка со помош на прашок за пециво - Tvserijali - Soprevod

Совршена шминка со помош на прашок за пециво

Ако сакате да изгледате нашминкано и сончано, постои одличен мал трик. Ви треба нешто што речиси секогаш го имате во домот, поточно во кујната – прашок за пециво! За шминкање ви требаат уште неколку работи. За да постигнете природен изглед на сончевите зраци, земете мало триаголно сунѓерче за шминка и посипете го со прашок за пециво. …

Ако сакате да изгледате нашминкано и сончано, постои одличен мал трик.
Ви треба нешто што речиси секогаш го имате во домот, поточно во кујната – прашок за пециво!

За шминкање ви требаат уште неколку работи. За да постигнете природен изглед на сончевите зраци, земете мало триаголно сунѓерче за шминка и посипете го со прашок за пециво. Нанесете линија долж носот (до ноздрите) и под очите.

Потоа ставете малку руменило, по средината на носот, но изберете потопла нијанса. Користете сунѓер или четка за да го намачкате сето тоа за да не се видливи линии за цртање.

Ставете само две точки хајлајтер, едната на врвот на носот, другата на мостот на носот и повторно тријте.

Со овој трик, со помош на прашок за пециво, на лицето му давате мат изглед, додека саканите делови од телото лесно можете да ги истакнете со хајлајтер.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *