Unlisted: Nderron jete aktori i njohur nga seriali Zemer e Plagosur (Kalp Yarasi) - FOTO - Tvserijali - Soprevod

Unlisted: Nderron jete aktori i njohur nga seriali Zemer e Plagosur (Kalp Yarasi) - FOTO

Ka ndë rruar jetë aktori i njohur Rıza Akın i njohur për publikun shqiptar Huseyin.

Lajmi i hidh ur ka habitur fansat e tij. Kush është Rıza Akin, nga është ai? Pse vd iq Riza Akin?

Ka ndë rruar jetë aktori Rıza Akın. Aktori i njohur Menderes Samancılar ka bërë të ditur se kolegu i tij Rıza Akın është dërguar dje në terapi intensive. Samancılar njoftoi lajmin shkatë rrues këtë mëngjes.

KUSH ËSHTË RIZA AKIN?

Rıza Akın lindi më 15 shtator 1957 në Adana në një familje nga Erzincan.

Ai u njoh me teatrin në Qendrën Komunitare Adana gjatë viteve të shkollës së mesme.

Ai u transferua në Ankara për teatër. Ai e filloi karrierën e tij profesionale të aktrimit në Teatrin Birlik të Ankarasë. u.

Pas një pushimi nga jeta e tij teatrore (1969-1977), ai studioi komunikimin dhe filloi të punojë si gazetar.

Teatrin e vazhdoi në Adana me vepra të tjera përveç aktrimit.

Ai themeloi Grupin Teatror të Komunës Seyhan në vitin 1997 dhe shërbeu si konsulent i tij i artit për pesë vjet.

Ai iu kthye aktrimit në vitin 2005 me Kuartetin e papërfunduar të Tayfun Pirselimoğlu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *