Кој е Махир od Игра на судбинаta ? Кое е вистинското име на Махир? Во која ТВ серија глумеше Махир? - Tvserijali - Soprevod

Кој е Махир od Игра на судбинаta ? Кое е вистинското име на Махир? Во која ТВ серија глумеше Махир?

Гледачите се љубопитни за актерите и ликовите од серијата „Игра на судбината“. Вниманието го привлече и ликот по име Махир во популарната ТВ серија кој го игра Сарп Апак. Еве ги информациите за Сарп Апак…
Сарп Апак е меѓу актерите на серијата „Игра на судбината“. Сарп Апак го игра Махир во серијата.

Ликот на Махир, кој го игра Сарп Апак во ТВ серијата „Игра на судбината“, и го спаси животот на Асије.

Кој е Сарп Апак?
Керим Сарп Апак е роден на 11 ноември 1981 година. Живеејќи во Дијарбакир до петгодишна возраст, Апак подоцна се преселил во Бурса со своето семејство и израснал во овој град. Своето средно образование го завршил во машката гимназија во Бурса.

Театарскиот живот на актерот, кој планирал да студира бизнис администрација, започнал кога добил пријава за испитите за таленти. По дипломирањето на отсекот за глума на Факултетот за ликовни уметности на Универзитетот Докуз Ејлул во 2004 година, тој замина во Истанбул со поддршка на неговиот учител Бариш Ерденк.


Имаше успешна изведба во делото наречено Ağır Roman, кое беше изложено во театарот Садри Алишик. На крајот на таа година, тој се приклучи на групата БКМ, во која беше вклучен и Јилмаз Ердоган, и имаше можност да одигра мала улога во филмот Organize Isler.
Својата вистинска слава ја стекна со улогата на Танриверди.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *