Асије, ѕвездата од серијата Игра на Судбината: Јас сум како ученик кој го чека ѕвончето да заѕвони! - Tvserijali - Soprevod

Асије, ѕвездата од серијата Игра на Судбината: Јас сум како ученик кој го чека ѕвончето да заѕвони!


По нејзиното успешно глумење на дигиталната платформа, Ојку Карајел, која се појави пред публиката како Асије во нејзината нова серија „Игра на судбината“, го опишува нејзиниот лик како „Таа е жена кој му пркоси на животот без разлика на се, а присуството на нејзините деца се најголемиот фактор за ова. Нејзините деца и даваат сила да преживее“. Карајел, кој за ntv.com.tr раскажа за својата љубопитност, зборуваше и за бракот и мајчинството со пејачот Џан Бономо. 31-годишната актерка го опишува мајчинството со овие зборови: „Прв пат сум на снимање откако се роди „Роман“ и секако сум како средношколец кој чека да заѕвони звончето, иако работам со задоволство.


Се појавивте пред публиката со вашата нова серија „Игра на судбината“. Како се вклучивте во проектот, дали претходно работевте со вашите колеги Сарп Апак и Акин Акинозу, како се вклопивте со нив?


– Сарп ми е многу близок пријател, но никогаш претходно не сме работеле. Акин го запознав по повод овој проект и работиме на него. Навистина ме израдува што се собрав со Сарп и Акин, како и со моите колешки актерки, со кои работев или бевме пријатели и со задоволство го гледав овој проект. Кога го прочитав сценариото, всушност видов дека длабинската приказна на Асије беше многу добро дадена од првите две епизоди, а учеството во работа каде што секој лик многу силно ја служи приказната го направи овој проект привлечен. Кога се сретнав и разговарав со нашиот режисер Емре Кабакушак за Асије и серијата, се најдов себеси вклучена во играта на судбината.


Како Асије ќе изгради врска со нејзиниот сопру, кој ја остави со еден телефонски повик пред многу многу години?
– Секако дека има многу гнев против него. Затоа што ситуацијата не е само за заминувањете, туку и за оставањето на постоечкото семејство и за основање ново семејство и за живеење на духовниот товар на она што му рекол на Асије дека нема да го направи, со основање на друго семејство. Ова ќе го одржи конфликтот меѓу Асије и Џемал многу силен.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *