Езги Мола (Сафије) ја скрати косата за улогата во серијата „Невиност“: „Требаше да го сторам ова на сцената“ - Tvserijali - Soprevod

Езги Мола (Сафије) ја скрати косата за улогата во серијата „Невиност“: „Требаше да го сторам ова на сцената“

Познатата актерка Езги Мола ја скрати косата менувајќи го имиџот за улогата на „Сафије“ во ТВ серијата „Невиност“. Новиот стил на коса на Мола ја врати сликата од пред 25 години. Мола, во својата објава на социјалните мрежи, рече: „Жал ми е ако мислевте дека тоа го направив како шега! Не сакам шеги“.

Езги Мола, која му даде живот на ликот на „Сафије“ во серијата „Невиност“ што се емитува на екраните на Сител, тргна на промена на имиџот за нејзината улога. Актерката ја сподели својата најнова верзија со нејзините следбеници на нејзиниот профил на социјалните мрежи.
„АКО МИСЛИТЕ ДЕКА Е ШЕГА, ЖАЛ МИ Е“
Езги Мола, која учествуваше во мјузиклот Alice, пред да биде дел од серијата Невиност, ја скрати косата. Мола, која има 6 милиони следбеници на Инстаграм, им го претстави новиот имиџ на нејзините следбеници. Обраќајќи им се на своите следбеници кои мислат дека таа не си ја скратила косата, актерката рече: „Извинете ако мислевте дека тоа го направив од шега! Не сакам шеги“.

„Сама си ја скратив косата на сцената“
Причината за промената на имиџот на успешната актерка е нејзината улога во серијата Невиност. Во новиот дел од „Невиност“ има сцена каде што Сафије си ја скрати косата, која по сите трауми што ги доживеала влегла во неповратен пат. Мола, која го чита сценариото, не претпочита да користи перика на сцената и сама си ја скрати косата.

Успешната актерка Мола го кажа следново за сцената и ликот на Сафије што ја глумеше:
“Ликот во кој најмногу уживам да го играм е Сафије. Иако можевме да наидеме на толку успешно сценарио, режисер и тим, тоа ни даде чувство дека ако може да направи ликот да се чувствува уште повеќе, треба да го направам тоа на сцената. За среќа, Така се случи и јас сама си ја потстрижав косата на сцената. Тоа е убедливо најдобрата епизода во сезоната. Мислам дека ќе има поглавја каде што подобро ќе ја разбереме Сафије“.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *