Каде се снимаше серијата Бегалка во Трабзон? Во кој дел? Каде се наоѓа куќата? - Tvserijali - Soprevod

Каде се снимаше серијата Бегалка во Трабзон? Во кој дел? Каде се наоѓа куќата?


Снимањето на ТВ серијата Бегалка се одвиваше во населбите Синанли и Согуксу во областа Вакфикебир во Трабзон. По првите снимање имаше мала промена со промена на куќата каде се одвиваше снимањето. Една од причините за тоа е што наследниците на куќата во која е направено првото снимање не можеле да ги поделат парите платени за вилата. Во функција на оваа се вклучија и градоначалникот, гувернерот на областа за да ги стопат срцата на двајцата наследници, но не можеше да се постигне некаков договор за куќата на Хашим Ага.

Други Снимања продолжуваат да се прават во куќата на Хашим Ага. Оваа палата на Хашим Ага се наоѓа во Сурмане Гултепе. Куќата е со 99 прозорци, но снимањето на ова серија не можеше да се направи во оваа куќа.
Еве ја палатата во која продолжува снимањето на серијата Бегалка. Ова палата беше обновена пред почетокот на серијата бидејќи беше многу стара палата. Точната адреса на ова палата е Трабзон Салихли.

Снимањата за серијата „Бегалка“ нема да бидат само во Трабзон, туку сетот по одреден временски период ќе биде преместен од Трабзон во Истанбул, но едната нога на продуцентите и камераманскиот тим ќе биде во Црното Море. Всушност, Бегалка ќе биде серија што целосно го опишува Црноморскиот дух. Ајде да видиме дали црноморците живеат во љубов кога ќе се откажат од тврдоглавоста, да видиме дали црноморската серија може да ни ги пренесе тврдоглавите и љубовните чувства на Црноморскиот регион.

Откако се снима 55 минути од првата епизода од серијата на Црното Море, продуцентот Осман Синав мислеше дека духот на Црното Море не може да се одржи во живот, и првата епизода од серијата целосно ја фрли и почна отпочеток со снимањето бидејќи почетоците на една серија се многу важни за Осман Синав.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *