Дали споредните актери се занемарени во серијата Сахмаран / Шахмаран?! - Tvserijali - Soprevod

Дали споредните актери се занемарени во серијата Сахмаран / Шахмаран?!

Се случи многу непријатна ситуација поврзана со серијата Сахмаран. Актерите кои играа споредни улоги го изразија своето незадоволство од односот кон продуцентската куќа и дигиталната платформа.

Што се случи? Махир Гунсирај, кој играше една од споредните улоги во серијата на Нетфликс, Сахмаран / Шахмаран, коментираше за промоцијата на серијата со Серенај Сарикаја, Бурак Дениз и Мерт Рамазан Демир: „Браво, направи серија со тројца одлични актери. Честитки и со среќа!“.

Многумина подоцна почнаа да ги анализираат неговите зборови. Факт е дека споредните актери генерално не учествуваат во промоциите на серијата. Ова е типично не само за турскиот шоубизнис, туку и во целиот свет – едноставно се промовираат филмови и серии со главните ѕвезди, а не со целата екипа што учествувала во снимањето.

Сепак, турските медиуми сметаат дека дел од вината и припаѓа на компанијата TIMS&B која работеше на серијата Сахмаран. Како што наведуваат, целосно заборавиле на сите останати актери кои работеле во оваа серија. Во другите проекти на Нетфликс, продуцентите сè уште се обидуваат да им покажат на сите што глумеле во серијата дури и кога дигиталната платформа става голем акцент на главните актери. Во случајот со серијата Сахмаран / Шахмаран, на гала промоцијата на проектот интервјуа дадоа само главните ѕвезди Серенај, Бурак и Дениз, додека другите беа целосно во втор план.

Корисниците на социјалните мрежи истакнаа една интересна работа. Поточно, фактот дека Мерт Рамазан Демир беше целосно во втор план додека не стана голема ѕвезда со ТВ серијата Јали Чапкини. Многумина веруваат дека и тој ќе беше заборавен да не беше времето од снимањето на серијата Сахмаран додека не стана толку популарна.

Се чини дека има одредена вистина во овие наводи…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *