Која е Неслихан од серијата Добрина, колку години има, од каде е? - Tvserijali - Soprevod

Која е Неслихан од серијата Добрина, колку години има, од каде е?


Дојде до израз животот на Хатиџе Шендил, која ја делеше главната улога со Исмаил Демирџи, Сера Кутлубеј и Перихан Саваш во серијата Добрина. Хатиџе Шендил, Неслихан од серијата Добрина, претходно глумеше и ние ја знаеме од серијата Дила Ханим,се појави и во серијата „Ујаниш Бујук Селчуклу“. Еве го животот на Хатиџе Шендил, Неслихан од серијата Добрина…

Предмет на љубопитност станаа актерите од серијата Добрина, која почна да се емитува на екраните на Сител овој месец. Хатиџе Шендил, која претходно глумеше во ТВ серии како Дила Ханим, Куртлар Вадиси заседа и Будење на големиот селџук, сега ја дели главната улога во ТВ серијата Добрина со Исмаил Демирџи, Сера Кутлубеј и Перихан Саваш. Почна да се истражува животот на Хатиџе Шендил, Неслихан од серијата Добрина. Еве го нејзиниот живот и ТВ сериите во кои глумеше.

КОЈА Е ХАТИЏЕ ШЕНДИЛ?
Хатиџе Шендил Сагјашар е родена на 2 август 1983 година во Истанбул. Мајката на Шендил е од Истанбул, а татко и е од Анталија. Познатата актерка Шендил порасна во Анталија. Нејзниното семејство е доселеник од Солун и Мореја. Шендил има 2 сестри.

Образовниот живот.
Хатиџе Шендил студирала бизнис администрација на универзитет. Таа го освои третото место на натпреварот за Мис Турција одржан во 2001 година. Подоцна, таа учествуваше на изборот за Мис на Европа и се пласираше на 4-то место. Повторно, во 2001 година, таа учествуваше во спотот за песната „Töre“ од осмиот албум на Челик Еришчи. Хатиџе Шендил, исто така, одела и во обука за јавање коњи, како и глума.

Во 2008-2010 година, Шендил му даде живот на ликот на Ебру Алемдар во ТВ серијата „Куртлар Вадиси заседа“. Таа му даде живот на ликот на „Гулхајат“ во ТВ серијата „Црна Гора“, која се емитуваше помеѓу 2010-2011 година.
Таа ја играше главната улога во ТВ серијата Dila Hanım, која се емитуваше помеѓу 2012 и 2014 година и беше многу популарна. Помеѓу 2014 и 2015 година, таа учествуваше во ТВ серијата „Кадеримин Јазилдиги гун“/

Приватниот живот
Хатиџе Шендил беше во брак со Дурсун Јандик 1 година. Шендил подоцна се омажи со поранешниот актер Бурак Сагјашар во 2015 година, а во 2017 година добија син по име Кан..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *