Кој е и од каде е Мурат од серијата Добрина? Колку години има? Во кои тв серии играл? - Tvserijali - Soprevod

Кој е и од каде е Мурат од серијата Добрина? Колку години има? Во кои тв серии играл?

Сакате да дознаете повеќе за животот на актерот Исмаил Демирчи. Па кој е Исмаил Демирџи? Колку години има Исмаил Демирџи? Од каде потекнува Исмаил Демирчи? Еве ги љубопитните детали за Исмаил Демирчи и неговиот живот…


Исмаил Демирчи е роден на 13 ноември 1984 година во главниот град Анкара. Високото образование го завршил на Катедрата за театар на Државниот конзерваториум на Универзитетот Ескишехир Анадолу.
Тој за прв пат се појави пред камерите во 2010 година со телевизиската серија „Туркан“ и успеа да привлече внимание со својот настап таму.

Анелер иле кизлар, Бен ону чок севдим, Мор Менекшелер, Куртлар Вадиси Пусу, Серче Сараји, Реаксијон, Фабрика кизи и во многу други серии го заземал своето место.
Тој беше награден и со награда за најдобар актер на фестивалот во Краина за неговата извонредна изведба во ТВ серијата „Поштенско сандаче“. Покрај тоа, во 2017 година, тој се ожени со акерката Ханде Сорал.

Згодниот актер му дава живот на ликот на Кузеј во ТВ серијата „Северна ѕвезда: Првата љубов“, која се емитуваше пред две години.
Моментално го игра ликот на Мурат во серијата Добрина која се емитува на Сител.
Исмаил Демирчи, кој има карактеристики на Скорпија, е долг 1,86 метри и тежок 79 килограми.

2022 – Iyilik (Murat)
2020 – Kuzey Yildizi: Ilk Ask (Kuzey)
2018 – Çarpışma (Galip)
2018 – Mehmed: Bir Cihan Fatihi (Şehzade Orhan)
2018 – Babamın Günahları (Reha)
2016-2017 – Muhteşem Yüzyıl Kösem (Kemankeş Kara Mustafa Paşa)
2015 – Serçe Sarayı (Ramazan)
2015 – Fabrika Kızı (Ferhat)
2014 – Kod Adı Reaksiyon (Tekin)
2013 – Kurtlar Vadisi Pusu (Erkan)
2013 – Ben Onu Çok Sevdim (Talat)
2011 – Mor Menekşeler (Harun)
2011 – Anneler ile Kızları (Sedat)
2010 – Türkan (Mehmet)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *