Која е познатата актерка Ханде Сорал, колку години има сопругата на Мурат од серијата Добрина? Од каде е Ханде Сорал и колку деца има? - Tvserijali - Soprevod

Која е познатата актерка Ханде Сорал, колку години има сопругата на Мурат од серијата Добрина? Од каде е Ханде Сорал и колку деца има?

Која е Ханде Сорал, колку години има сопругата на Мурат од серијата Добрина? Од каде е Ханде Сорал и колку деца има?


Ханде Сорал гостуваше во емисијата со Догу Демиркол која се емитуваше на ТВ Стар. Гледачите почнаа да го бараат приватниот живот на Ханде Сорал. Па, која е Ханде Сорал, колку години има? Од каде е Ханде Сорал, гостинот на Догу Демиркол, кој и е сопруг и колку деца има? Еве ги одговорите…

Ханде Сорал беше меѓу гостите на Догу Демиркол, водителката на емисијата што емитуваше на екраните на ТВ Стар. Животот на Ханде Сорал почна да се истражува со љубопитност.
Родена е на 2 февруари 1987 година во областа Инегол во Бурса. Убавата актерка, која до универзитетот живееше во Бурса, го заврши своето додипломско образование на Катедрата за психологија на Универзитетот Билги во Истанбул. Нејзиниот премин кон актерството беше чисто случајно.

Сорал, која учествуваше како гледач во програмата наречена Комеди Дукани во 2008 година, влезе во професијата по понуда на продуцентот за актерство. Нејзиниот прв проект е ТВ серијата Кучук Кадинлар. Во оваа серија успешно глумеше 3 години. Во 2014 година ја играше главната улога на Фатма во серијата „Јијанларин Оџу“, која се емитуваше на Шоу ТВ.

Здружувајќи го својот живот со Исмаил Демирчи во 2017 година, првото бебе на Ханде Сорал, Али, се роди на 30 мај 2022 година.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *