Неслихан од Добрина: Се обидуваме да направиме се што е потребно за жртвите од земјотресот - Tvserijali - Soprevod

Неслихан од Добрина: Се обидуваме да направиме се што е потребно за жртвите од земјотресот

Хатиџе Шендил, која синоќа беше изложена во Етилер, даде впечатливи изјави за нејзината посета на жртвите од земјотресот.


Познатата актерка Хатиџе Шендил се рефлектираше во објективите додека го напушташе местото во Етилер претходната вечер. Шендил, кој ги посети жртвите од земјотресот кои беа лекувани во различни болници по земјотресите во Кахраманмараш и им донесе играчки на децата, рече:

„Тоа беше тешка работа за сите нас. Тоа се прашања кои долго време длабоко влијаат и вознемируваат. Затоа ќе продолжиме да помагаме и помагаме во овој процес. Ќе продолжиме да бидеме со нив. Подготвени сме да направиме се од срце за нашите деца, за нашите тамошни граѓани погодени од земјотресот. Ние ќе продолжиме да го правиме тоа. Беше тешко да се опише чувството кога отидов кај нив. Имавме тешки моменти додека бевме таму. Како што кажавме, се трудиме да дадеме се од себе. Ние само се обидуваме да направиме се што е потребно за нив“.

Запрашанa за веста дека заедно со сопругот Бурак Сагјашар ќе гради училиште во зоната на земјотресот, 39-годишната актерка рече: „Поточно би било Бурак да одговори на ова. Затоа што со другарите продуценти ќе градат училиште во земјотресната зона“,рече таа и се поздрави со пријателите и влезе во автомобилот.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *