Кој е Атила од серијата Добрина? Колку години има? (Фото) - Tvserijali - Soprevod

Кој е Атила од серијата Добрина? Колку години има? (Фото)

Бахадир Ватаноглу е роден на 30 мај 1983 година во Истанбул. Успешниот актер, кој е во брак со Гизем Деребаши, има ќерка по име Дога.
Своето актерско образование го стекнал во уметничкиот центар „Муџдат Гезен“. Играше и во различни театарски претстави на Институтот за стандарди за хумор.


Актерската кариера ја започна во 2002 година со ТВ серијата Сирлар Дунјаси. Потоа глумеше во ТВ сериите „Пармак изи“ во 2003 година, „Шохрет окулу“ во 2007 година, „Херои“ во 2009 година, „Ал Јазмалим“ во 2011 година, во Курт Сејт и Шура во 2014 година и во Бејаз Геџе во 2015 година. Вниманието го привлече со ликот на Хакверди во ТВ серијата „Бана Севмеји анлат“ која се емитуваше на FOX во 2016 година. Моментално го игра ликот на комисерот Атила во тв серијата Добрина којашто се емитува на Сител.

Ватаноглу, кој глумеше во филмови, но и во ТВ серии, се појави пред публиката со играните филмови Таким (2011) и Не Гелен Вар Не Гиден (2014). Се појави и во рекламите на Турксел, Рондо и Опет.
Бахадир Ватаноглу го толкува ликот на полицаецот Галип Ајѓун во ТВ серијата „Савасџи“ што се емитуваше на FOX.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *